(c) Reiselivsbasen - rlb.no Turistinformasjon Arendal / Aust-Agder / Norge (0906)


Arendal - Varm. Stolt. Utadvent.

Gjestehavna ved Rådhuset
Gjestehavna ved Rådhuset
Båtmesse i Pollen
Båtmesse i Pollen
I hjertet av Sørlandet ligger Arendal, en liten by i internasjonal sammenheng, med usedvanlig internasjonal karakter. Fra skipsfartens storhetstid og frem til i dag har Arendal hatt en særskilt plass langs den sørlandske kyststripen. Nede i en liten dal, innerst i fjorden, finner du den lille byen som har slik en stor plass i hjertet til så mange. Her blir en ønsket velkommen inn i varmen av vennlige innbyggere og feriegjester som betrakter byen som sitt andre hjem. Enten solen skinner på båtene i Pollen, eller røyken stiger fra pipene vinterstid, så er det varmen som slår en når en nærmer seg byen. Og menneskene.

Sightseeing på Nidelva
Sightseeing på Nidelva
Byen lever, hele året. Om sommeren yrer det, av barn, voksne og gamle, alle i sitt eget tempo. De fleste nyter solen utendørs, enten i en restaurantstol, på dekket eller ved stranden. Om vinteren kommer varmen innenfra. Menneskene samler seg bak vegger fra 1700-tallet og nyter god musikk til godt selskap. Og kanskje vanker det en liten matbit fra Mexico eller Italia, og litt drikke fra Storbritannia eller Frankrike? Det varmer godt, det også.

Utenfor byen kan en oppleve det som gav byen sin stolte identitet. Øya Merdø finnes på europeiske kart tilbake til begynnelsen av 1500-tallet. Det var her skipene la til, og sjømennene hvilte før de fortsatte sin ferd. Det er ikke det første en tenker på når familien sitter rundt piknikkurven etter en dag på stranden. Og nord for byen finner vi kommunen Froland, der verdifullt tømmer og jern ble hentet ut og fraktet ned til sjøen via nå så idylliske Nidelva. Fremdeles er det store skogområder og storslagen natur her som gleder jegere, fiskere og naturelskere fra både inn- og utland, og alt er kun 15 minutter fra Arendal by.

Jazzkonsert med Silje Nergaard på Boy Leslie
Jazzkonsert med Silje Nergaard på Boy Leslie
Byens puls.
Det er de små tingene som gjør Arendal så spesiell. Det er konsertene i bakgården til Fagforeningenes hus, som ofte blir så populære at noen må sitte i vinduene i bygningene rundt. Det er Canal Street-arrangementetLille Torungen fyr, med seilbåttur til oppvarming og måkeskrik som akkompagnement. Det er de utendørs kafébordene, som til og med fylles midt på vinteren, så lenge solen er fremme. Det er dem som kjører til jobben i båten sin, og legger til langs bryggene i byen. Det er dem som har hytta bare ti minutters kjøretid fra huset sitt. Det er dem som spiser reker i Pollen, og is på torget, og hveteboller på stranden. Det er det gode smilet, viljen til hygge og trangen til fellesskap. Det er Arendal, det.

En liten rast etter kanopadling
En liten rast etter kanopadling
Utenfor allfarvei?
Utenfor bysentrum finner en roen på en litt annen måte. Det er flere hytteområder både langs kysten ned mot Flosterøya og inn i landet mot Risdal, innerst i Froland. Turområder finnes i hele regionen, og fiskestanga kan brukes flittig både ved kysten og i innlandet. Bever- eller elgsafari er det også mulig å delta på, hvis en ikke bare vil bade og ta livet med ro.

For dem som vil ha et mål for utflukten sin, er det også ting å se og gjøre utenfor bysentrum. På Staubø finnes et lite kultursenter med kafé, og på Løddesøl er det en gård som selger organisk mat og nydelig håndverk. I Froland et det et større kultursenter med blant annet Niels Henrik Abel-utstilling. Kombiner by og land, sjø og sand, og du får en variert og berikende ferie.

Artikkel og bilder: Ann-Kristin Robstad Jørgensen - www.arendal.com
S-A print GM no en de nl [<< tilbake] [Overnatting Arendal] [Aktiviteter & Attraksjoner Arendal] [Turistkontor Aust-Agder] [ ]
Eksterne linker Arendal: -kommune -kart -Wikipedia.org -SSB.no -Elektrobasen

© S-A.no - Reiselivsbasen

These pages uses Cascading Style Sheets (CSS) for text formating,
it seems like your browser does not support CSS. Please upgrade !